Bakdag idag, denna årets <3-ligaste
Italienska chokladbiscotti
150 g hel sötmandel
75 g rumsvarmt smör
300 g strösocker (3,3 dl)
3 ägg
380 g vetemjöl (knappt 7 dl)
20 g kakao (0,5 dl)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 1 citron
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5– 10 minuter. Passa noga.
3. Hacka mandeln grovt.
4. Rör smör och socker poröst. Vispa ner äggen ett i taget.
5. Sikta samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker. Vänd ned i sockerblandningen.
6. Rör ner hackad mandel och finrivet citronskal i smeten. Blanda samman till en deg.
7. Forma 4 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda på nedersta falsen i 20 minuter. Ta ut plåten.
9. Sänk värmen till 80–100 grader.
10. Skär längderna i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem cirka 40 minuter i ugnen eller tills de är torra.
(Här hittade jag receptet: http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,989250,00.html [20070214])