
Köpte en påse blandad sjömat som ser minst sagt suspekt ut, med små bläckfiskarmar och dyl. i, men det blir säkert jättegott till paellan ikväll!
Paella, 4 port
2 stora kycklingfiléer
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3,5 dl grötris
5 dl vatten
1 dl vitt vin
1 pkt saffran
1 kycklingbuljongtärning
1-2 röda paprikor
3 dl frysta ärtor
1 burk musslor
2 citroner
1 dl vatten
1 burk kronärtskockshjärtan
500 g räkor med skal
Salta peppra och bryn kycklingfiléerna.
Satuera lök och vitlök, späd med delar av vattnet. Tillsätt saffran och ris och fräs runt några minuter. I med resten av vattnet, vinet och buljongen. Koka 10 minuter.
Värm ärtorna och blanda i dem tillsammans med paprikan i riset. Bred ut riset i en form och häll på saften av en citron och 1 dl vatten. Garnera och ställ in i ugnen 250 grader i 10-15 minuter. Vänta med räkorna - släng på dem sist.