
Nu står Anna B:s örtkyckling i ugnen, och medan den göttar till såg ska jag ligga på spikmattan och läsa "Människohamn".
Anna B:s örtkyckling , 5 port
5 st kycklingklubbor, stora frysta
olivolja
200 g zucchini
2 st rödlökar
2 st paprikor
2 st morötter
4 st potatisar
svarta oliver
8 st vitlöksklyftor
2 tsk flingsalt
svartpeppar
1 msk timjan
2 tsk rosmarin
3 dl torrt vitt vin
Ta fram en långpanna och smörj den lätt med olivolja. Skär alla grönsaker i bitar/klyfor/båtar. Lägg i frysta (obs! otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna. Strö över oliverna och vitlöksklyftorna.
Salta och peppra. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.
Sätt in i 200° ugnsvärme i 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.