
Fler vårdagar år folket!
Här är receptet på vårt nattjästa picknickbröd:
50 g jäst
3 dl filmjölk
2 dl vatten
1,5 msk flingsalt
11 dl mjöl av olika slag
2 dl grovhackade nötter och torkad frukt
1. Fördela jästen i en bunke och rör ut den i filmjölk och vatten. Blanda ner salt och mjölet lite i taget.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den minst 5 min.
3. Kavla ut degen och rulla ihop till två limpor.
4. Lägg limporna i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter. Täck med en bakduk och ställ den i kylen över natten.
5. DSätt ugnen på 200°. Pensla ovansidan av brödet med vatten och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
6. Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna innan du skär det i skivor.