2007-07-24

Kräftcannelloni

Idag har det nästan bara regnat. Regn, regn... Vi gjorde ett tappert försök att skyffla runt barr, grus och lera för att jämna ut de västa groparna på tomten (mer gräsplantering!), och till slut satt det som lerkockor under fötterna.

Istället gick vi in och tog fram pastamaskinen. Ica.se har ett bra recept på
kräftcannelloni, så det blev riktig lyxmiddag idag!

Här kommer receptet (vi tog räkor istället, hoppade över dillfröna, och gjorde egna lasagneplattor och egen ostsås):

Kräftcannelloni, 4 port

Ur tidningen Buffé nr 8 2004, sid 22

1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
1/2 gul lök
1 burk hela tomater (400 g)
1 tsk dillfrön
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad dill
200-250 g färska lasagneplattor
5 dl färdig ostsås, t ex Kelda

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka löken. Låt tomaterna rinna av och hacka dem.
3. Blanda kräftstjärtar, lök, tomater, dillfrön, salt, peppar och dill. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop.
4. Häll lite ostsås i bottnen på en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll över resten av såsen. Strö över lite extra dillfrön och hackad dill.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.