2007-12-18

Lilla laxen...

... ligger i min mage. Idag åt vi saffranslax - tack arla.se. Konstigt nog blev jag nu på kvällskvisten väldigt sugen på hårdstekt falukorv och stuvade makaroner. Får kanske ta en sväng förbi HK imorgon efter jobbet.

Imorgon är det föressten sista dagen med lektioner innan julavslutningen på torsdag. Skönskönt. Bara två dagar i rättningshelvetet att genomlida, men sen är det julledigt.

Wo-ho!

Saffranslax - 4 pers.
4 bitar laxfilé
3 morötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 tsk hackad rosmarin
1/2 påse saffran, 0,25 g

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar. Blanda grädde, rosmarin och saffran. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera gärna med färsk rosmarin. Servera med kokt ris.