2007-05-10

Det stora colatestet!

Hälften av personerna som bor i vårat hushåll har länge hävdat att Coca cola light är samma produkt som Coca cola zero, bara förpackad annorlunda. Den andra halvan hävdar annorlunda. Detta ledde till att vi för att reda ut det hela iscensatte det stora coca cola-testet.

För optimal säkerhet kring testet utvecklades en testmetod som gjorde att ingen av de inblandade visste vilket glas som innehöll vilken produkt, förrän i slutet då testresultatet presenterades.

Den självklara vinnaren i testet visade sig vara Coca cola zero, eftersom den saknade bismaken av aspartam samt att den smakade mindre sött än den vanliga Cola light, och anhängaren av samma-produkt-teorin fick bita i gräset!

Iallafall...

... idag åt jag jättegod mat till middag (receptet hämtat från arla.se - tyvärr envisas de med att kalla keso för cottage cheese!):

Avokadobulgur för fyra

3 dl bulgur
6 dl grönsaksbuljong
2 avokado, à 120 g
150 g Apetina feta, 10%
250 g Keso mini cottage cheese
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här

Koka bulgur i buljongen. Dela, skala och tärna avokadorna. Dela osten i grova bitar. Blanda bulgur, avokado och ost. Smaksätt cottage cheese med vitlök, salt och peppar. Servera med en sallad, gärna med apelsin i.