2007-05-08

Nästan grimmelkaka på personalfesten!

Killen med grill på jobbet bjöd på godaste kakan på personalfesten i helgen! Det är så att snålvattnet rinner när jag tänker på den. Ännu godare blev den när den legat i kylen över helgen (den är rätt mäktig, ja...), och vi åt upp resterna i måndags.

Ät och njut!


Krämig kola- och chokladpaj (8 bitar)


Botten:
60 g smör
1/2 tsk kakao
1 msk farinsocker
4 dl smulade kakor, t.ex. Chocolate chip cookies

Kolalager:
4 dl söt kondenserad mjölk
75 g smör
1/2 dl strösocker

Chokladlager:
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde (mellangrädde går bra!)
1 msk strösocker
40 g smör

Garnering:
Chokladpraliner
1 1/2 dl vispgrädde

Botten: Smält smör med kakao och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smulade kakor och blanda väl. Pressa med handen ut blandningen i en pajform (20 cm), på botten och sidorna. Låt svalna i kylskåp.

Kolalager: Bland kondenserad mjölk, smör och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme tills allt hat smält. Låt koka upp, och låt koka under ständig omrörning, ca 6 minuter tills blandningen tjocknat. Låt svalna något, och häll sedan i pajformen. Ställ i kylskåp tills kolalagret stelnat.

Chokladlager: Blanda hackad mörk choklad, vispgrädde, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Värm på mycket svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt blandningen svalna, och häll den sedan över kolalagret i pajformen. Låt stelna i kylen i 1 timme.

Garnering: Vispa grädden och spritsa gräddrosetter ovanpå pajen. Dekorera rosetterna med chokladpraliner.