2007-02-14

Biscotti!

Bakdag idag, denna årets <3-ligaste

Italienska chokladbiscotti


150 g hel sötmandel

75 g rumsvarmt smör

300 g strösocker (3,3 dl)

3 ägg

380 g vetemjöl (knappt 7 dl)

20 g kakao (0,5 dl)

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Finrivet skal av 1 citron


Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5– 10 minuter. Passa noga.
3. Hacka mandeln grovt.

4. Rör smör och socker poröst. Vispa ner äggen ett i taget.

5. Sikta samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker. Vänd ned i sockerblandningen.

6. Rör ner hackad mandel och finrivet citronskal i smeten. Blanda samman till en deg.

7. Forma 4 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda på nedersta falsen i 20 minuter. Ta ut plåten.

9. Sänk värmen till 80–100 grader.

10. Skär längderna i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem cirka 40 minuter i ugnen eller tills de är torra.

(Här hittade jag receptet: http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,989250,00.html [20070214])