2007-02-28

Pistaschaioli

Här kommer det utlovade receptet på guck. Och en marsvinsbild för att ännu mer förgylla Din tillvaro!

Pistaschaioli

2 vitlöksklyftor
1 dl varm potatis, skalad och kokt
4 msk pistaschnötter, rostade och hackade
2 msk sötmandel, hackade
1 tsk balsamvinäger
2 tsk sherryvinäger
1 msk söt senap
rivet skal och saft av 1 citron
3-4 msk ljummet vatten
2 dl matolja + 1 dl olivolja (Blev dock mycket olja! Testa 1 dl av varje istället.)
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 120 grader.
Skala och rosta vitlöksklyftorna i 20 minuter.
Mosa den kokta potatisen.
Kör potatisen i mixer tillsammans med allt utom mat- och olivoljan.
Tillsätt oljan droppvis medan mixern är igång.
Smaka av med salt och peppar.